Suomessa on useita kansainvälisestikin menestyneitä yrityksiä. Monen yritystoimintaa aloittelevan, tai jo jonkin aikaa yrittäjänä toimineen toiveena on saada liiketoiminta leviämään myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kuinka se sitten on mahdollista? Tässä artikkelissa pyritään antamaan neuvoja siihen, joten mikäli kansainväliset markkinat ovat tähtäimessäsi, kannattaa jatkaa lukemista. Takuuvarmaa kaavaa menestykseen ei tietenkään ole olemassa, mutta asiaan voi vaikuttaa omilla toimillaan.

Mitä menestykseen tarvitaan?

Yrityksen menestyminen Suomessa tai ulkomailla perustuu osittain samoihin asioihin maasta riippumatta. Menestys on monen asian yhteistekijä, ja vaikka onnellakin on pieni osuus asiaan, suurin merkitys menestymisen kannalta on kuitenkin muissa tekijöissä. Tarvitaan onnistuneita valintoja ja usein kovaakin työtä menestyksen eteen. Usko omaan tekemiseen ja ideologiaan on tärkeää ja se, että pystyy seisomaan edustamansa tuotteen tai palvelun takana.

Muita menestykseen vaikuttavia tekijöitä

Vaikka oma usko ja luottamus oman liikeidean ylivertaisuuteen onkin todella tärkeä lähtökohta, se ei yksin riitä. Menestyäkseen kilpailijoita paremmin, on tuotteen tai palvelun oltava joko riittävän erilainen jo markkinoilla olevista ideoista, tai mikäli vastaava tuote on jo markkinoilla, selkeästi parempi ja/tai edullisempi kuin kilpailijoilla. Tämän lisäksi tarvitaan kohderyhmä, jolle tuote tai palvelu on suunnattu ja oikeanlaista markkinointia.

Tärkeää on myös se, minkälaisten ihmisten kanssa teet yhteistyötä. Yhteistyötä on lähes poikkeuksetta tehtävä saadakseen näkyvyyttä ja menestystä. Harva, jos kukaan, pärjää liiketoiminnassa aivan yksin ilman minkäänlaisia sidosryhmiä tai yhteistyö- ja liikekumppaneita. Kansainvälisille markkinoille halutessa kannattaa jo yrityksen alkutaipaleelta asti kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, minkälaisia ihmisiä palkkaa yritykseensä töihin, jotta heillä olisi valmiuksia toimia kansainvälisiä markkinoita silmällä pitäen.

Henkilöstö ja verkostoituminen

Työntekijöitä omaan yritykseen rekrytoidessa voi olla kannattavaa kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, onko hakijalla työ- tai harjoittelukokemusta ulkomailta tai kansainvälisillä markkinoilla toimivasta yrityksestä, ja siihen kuinka laaja kielitaito hänellä on. Kaikkien työntekijöiden ei tietenkään tarvitse olla kansainvälisiä kielineroja, sillä toki myös muilla asioilla, kuten liiketoimintaosaamisella ja markkinointikyvyillä on merkitystä. Onnekkain tilanne tietysti olisi, mikäli yhdessä henkilössä yhdistyisivät nämä kaikki.

Verkostoituminen on äärimmäisen tärkeää, sillä mikäli et tunne ketään tai tee yhteistyötä kenenkään kanssa, voi kansainvälisen menestyksen saaminen omalle yritykselle olla käytännössä mahdotonta. Ensin kannattaa miettiä, mihin maahan haluaisit laajentaa. Koko maailman valloittaminen kerralla saattaa olla utopiaa, joten täytyy lähteä liikkeelle jostain. Kun sinulla on tiedossa maa, jonka markkinoille haluat, selvitä kuinka pääsisit kontaktiin jonkun kanssa, joka tuntee kyseisen maan markkinoita.

Verkostoitumistapahtumat

Verkostoitumistapahtumat ovat oiva keino luoda uusia kontakteja, ja päivittää tietämystään viimeisimmistä trendeistä. Verkostoitumistapahtumia järjestetään ympäri maailmaa. Ne ovat usein useamman päivän kestäviä, ja monia niistä järjestetään jopa puolivuosittain samoissa paikoissa, joten kun pääset kerran sisälle systeemiin, on sinun helppoa seurata näitä tapahtumia jatkossa. Osa tapahtumista on näytteilleasettajille maksuttomia osallistua, osassa on osallistumismaksu, mutta nämä asiat kerrotaan aina tapahtuman esittelyssä.

Kansainvälisiä verkostoitumistapahtumia voi löytää hakemalla englanniksi hakusanoilla “Affiliate events”. Verkostoitumistapahtumissa on useita ammattilaisia pitämässä luentoja, ja lisäksi siellä on usein erilaisia työpajoja, joihin voi osallistua. Kansainvälisille markkinoille haluaville verkostoitumistapahtumat ovat tehokas keino saada uusia yhteistyökumppaneita, solmia suhteita, saada tietoa viimeisimmistä virtauksista, tai esitellä omaa yritystoimintaansa ja inspiroitua oman liiketoiminnan kehittämisessä. Niihin osallistuminen on siis ehdottomasti vaivan väärti.

Markkinointi ja sosiaalinen media

Kansainvälisille markkinoille mukaan päästäkseen tulee tehdä yritystään tunnetuksi eli markkinoida. Kansainvälisessä markkinoinnissa kannattaa miettiä, millä kielellä markkinointia tekee, sillä kohdemaan omalla kielellä toteutettu markkinointi tehoaa mahdollisesti paremmin, kuin pelkästään englanniksi tehty. Se, minkälaista markkinointia haluaa tehdä, on aivan kiinni yrityksestä tai yhtiöstä ja sen budjetista. Markkinointiin ei nykypäivänä tarvitse käyttää valtavan suuria summia rahaa, mikäli ei itse halua.

Sosiaalinen media on helppo tapa lisätä yrityksen näkyvyyttä myös kansainvälisesti. Yrityksen Facebook-sivujen luominen ja päivittäminen on helppoa, ja yritykset on muutenkin huomioitu hyvin sosiaalisessa mediassa esimerkiksi erilaisten markkinointityökalujen avulla. Kaupallinen yhteistyö on myös suosittua nykyään, ja monet julkisuuden henkilöt mainostavat omissa sosiaalisen median profiileissaan eri yritysten tuotteita. Mikäli koet, että sosiaalisen median käytössäsi on toivomisen varaa, se on ehdottomasti asia, johon kannattaa panostaa.

Kuinka pysyä pelissä mukana?

Kansainvälisille markkinoille pääseminen ei automaattisesti takaa varmaa menestystä ja paksua lompakkoa vuosiksi eteenpäin, vaan markkinoilla on myös pysyttävä kilpailun kiristyessä jatkuvasti. Samat lainalaisuudet tietysti pätevät myös kotimaan markkinoihin. Tärkeimpiä tekijöitä ovat ainakin tuotteiden tai palvelun tasainen ja luotettava laatu, riittävän kauaskantoiset toimintasuunnitelmat ja tavoitteet sekä mitä niiden toteutumiseksi tulee tehdä ja kuinka liiketoimintaa tulee jatkossa kehittää ja uudistaa.

Brändäys on asia, jota ilman on hankala saavuttaa kestävää menestystä kansainvälisillä markkinoilla; riittävän vahva brändi auttaa läpi myös hiukan vaikeampien aikojen. Siihen kannattaakin siis panostaa. Vaikka luotettava laatu on avainasemassa, se ei tarkoita kuitenkaan, että mitään muuta ei tarvitsisi koskaan tehdä. Kansainvälisten trendien seuraaminen ja niin sanotusti ajan hermolla pysyminen ovat myös avainasemassa, kun halutaan pysyä kansainvälisillä markkinoilla.