Verkkokaupan perustaminen

Verkkokaupan perustaminen ei koskaan ole ollut helpompaa kuin nykypäivänä. Meillä on tällä hetkellä käytössämme työkaluja kuten WordPress, WooCommerce sekä Shopify. Esimerkiksi Shopifyn avulla verkkokaupan perustaminen onnistuu vaikka et olisi koskaan elämässäsi kirjoittanut riviäkään koodia. On totta, että verkkokaupan perustaminen on helpompaa, mikäli ymmärrät koodaamisesta edes perusteet, mutta tämä ei ole kuitenkaan vaatimus. Miksi sitten kannattaisi itse pyrkiä perustamaan verkkokauppa, eikä esimerkiksi maksaa siitä ammattilaiselle? Kaikki tietysti riippuu haluamasi infrastruktuurin koosta ja monimuotoisuudesta, mutta mikäli kauppaat esimerkiksi “yksinkertaisia” tuotteita ilman sen kummempia toiminnallisuuksia, onnistuu tarpeeksi hyvän verkkokauppa-alustan pystyyn laittaminen jopa alle 200 euron. Jos et tiennyt, niin vastaava kokonaisuu mm. suomalaisten digitoimistojen teettämä saattaa maksaa +2000 euroa heittämällä. 

Verkkokaupan perustamiseen tarvitset luonnollisesti bisnesidean, mutta sen jälkeen asiat helpottuvat huomattavasti. Etkö usko? Lue alapuolelta kuinka helppoa se on!

Bisnesmallit & dropshipping

Dropshipping on verkkokauppojen bisnesmalleista se kaikkein helpoin, joskaan ei tuottavin. DS:llä tarkoitetaan sitä, että kun asiakas tilaa sivustoltasi tuotteen, siitä menee automaattisesti tieto suoraan valmistajalle, joka paketoi ja lähettää tuotteen asiakkaalle. Kuulostaa helpolta, eikö niin? Se on helppoa! DS:n ainoa miinuspuoli tulee siinä, että tilausajat saattavat venyä jopa useiden viikkojen pituisiksi, koska tilaamasi tuote tulee 99%:sti Kiinasta. Dropshippingiä on mahdollisuus harrastaa myös Euroopankin sisäpuolella, sillä esimerkiksi Printful on hyvin kätevä sivusto erilaisten designien myymiseen.

Dropshippingin aloittamiseen et tarvitse varastoa, tai juurikaan pääomaa, sillä maksat ainoastaan sen perusteella mitä myyt ulospäin kaupastasi. 

Dropshipping on helppo tapa päästä alkuun, mutta suurimmat tuotot tehdään kuitenkin laadukkaiden tuotteiden ja tarkkaan harkitun brändin avustuksella. Dropshipping tuotteiden ympärille brändin rakentaminen on hyvin vaikeaa, sillä sen menestys perustuu yleensä lähes aina hintaan, ei niinkään laatuun. 

Verkkokaupan suunnittelu – visuaalisuus

Verkkokaupan esteettiseen suunnitteluun ei kannata liikaa sitoa itseään, sillä yksinkertainen on tässäkin asiassa kaunista. Kannattaa myös muistaa, että suurin osa asiakkaistasi saapuu sivustollesi puhelimen välityksellä, joten mobiilioptimoidut sivut ovat elinehto menestyvälle verkkokaupalle. Mikäli mainostat verkkokauppaasi vaikuttajamarkkinoinnin avulla esimerkiksi Instagramin kautta, 100% liikenteestä tulee sivustollesi puhelimen, tai tabletin välityksellä. 

Hyvä ja visuaalisesti ostoon kannustava verkkokauppa pitää sisällään mm. seuraavia esteettisiä yksityiskohtia:

  • Lämpimät värit
  • Mahdollisimman vähän tekstiä
  • Ammattimaiset tuotekuvat
  • Luotettava copy

Maalaisjärkeä kannattaa käyttää ja sivustoa kannattaa testata useaan otteeseen, ENNEN kuin julkistat sen, tai aloitat markkinointisuunnitelmasi toteuttamisen. 

Sales Funnel on kaikki kaikessa

Sales Funnel, eli “putki” jonka läpi asiakkaasi kulkee ennen ostopäätöksen tekemistä. Mikäli Sales Funnel on terminä sinulle täysin uusi, suosittelemme asiaan liittyvän kirjallisuuden kahlaamista läpi, sillä kyseessä on ehkä verkkokauppasi yksittäisistä tekijöistä se kaikkein tärkein. Mikäli tämä myyntiin ohjaa tunneli, tai polku ei ole optimoitu äärimmilleen, on hyvin vaikea saada asiakkaita ostamaan tuotteitasi. 

Mikäli haluat esimerkkejä loistavasti rakennetuista myyntiputkista, suosittelemme vierailemaan linkin takaa löytyvällä sivustolla. Netti kasinot ovat jo useamman vuoden tiedostaneet, miten tärkeä tämän putken merkitys konversioissa on, sillä vaikka markkinointisi olisi kuinka tehokasta tahansa, mikäli ihmiset eivät OSTA tuotteitasi, tulet tekemään tappioita pitkässä juoksussa. 

Hyvän myyntiputken tunnistaa siitä, että sieltä löytyy ainakin seuraavia asioita:

  • Riittävästi “upsell” paikkoja, eli lisämyyntiä – älä kuitenkaan “tuputa”
  • Selkeä ja helppokäyttöinen UI (User Interface)
  • Riittävästi maksuvaihtoehtoja
  • Optimoitu “e-mail flow”, joka lähettää asiakkaillesi automaattisesti viestejä, kun he esimerkiksi ovat laittaneet ostoskoriinsa tuotteen, mutta jostain syystä eivät tätä ole ostaneet edellisen 1-7 vuorokauden aikana

Onnea verkkokauppasi perustamiseen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *